Chakulas LCHF

Den goda vägen till viktnedgång

Fredag

Posted by chakula på 29 januari 2010

Ett litet hekto ner idag igen, totalt -7,8 kg.

Idag ska jag försöka mig på att laga den där ugnskycklingen med västerbotten. Recept och bild kommer, fast kanske inte förrän i morgon. Och så ska jag unna mig gott rödvin i trevligt sällskap och kanske nån liten bit ost. Det kallar jag fredagsmys!

10 svar till “Fredag”

 1. MiniZillen said

  Grattis! Bra jobbat!

 2. Jenna said

  Kommenterade på fel inlägg, den 8:e januari. Vet inte varför det hamnade just där 😉 Vore intressant om du ville svara på mina frågor i ett eget inlägg t.ex.

  Sedan undrar jag en annan sak…Du går upp och ned väldigt lätt och nämner vattenkilon…till stor del är det nog vad viktnedgången består av och så fort du äter mer kolhydrater så binds den förlorade vätskan tillbaka. Är det verkligen meningsfullt? Det är ju fettkilon man vill gå ned och inte vattenkilon för det är ju egentligen om man ser krasst på det, ingen egentlig viktnedgång. Det ser bra ut på vågen men det är också allt. Vätskan skall ju ändå finnas där i en viss mängd.
  ur tänker du kring det? 😉

  • chakula said

   Hej! Jag ska fundera på dina frågor och om jag kan göra ett eget inlägg av mina svar, men så länge svarar jag här.

   Ang. vattenkilon så är de ju max ett par tre stycken som man tappar i början av en koständring eller när man skärper till sig efter att ha ”fuskat”. Nu har jag snart gått ner åtta kilo sen nyår och jag är övertygad om att det är fett jag tappar, inte vätska och inte muskler. Sist jag gick ner med LCHF minskade jag 18 kilo, och de kan ju inte alla vara vätska eller hur?

   Jag äter ju LCHF framför allt för hälsovinsternas skull. Att återgå till socker och spannmål och därmed få tillbaka värk, migrän, magkatarr, prediabetes och högt blodtryck är liksom inte aktuellt. Nånsin. Jag mår så toppen med den här maten, och kan jag dessutom tappa i vikt så är det ju en schysst bonus!

   • Jenna said

    hej…tack för intressanta svar 😉
    Nej, alla kilon kan inte vara vatten. Men de kilon du tappar i snabb takt och speciellt i början efter ”fusk” kan inte vara mkt annat. Det är nästan fysiologiskt omöjligt att gå ned 1 kg från en dag till en annan i rent fett såvida man inte typ åkt vasaloppet 🙂 1 kg fett = 7750 kcal. Det är knappast ngt man gör av med under ett dygn i första taget *s* 🙂

    Kul att du mår bra av din diet dock. Man blir lite orolig av dessa mängder fett men har du kollat dig och alla värden är fina så är det bara att gratulera. Måste vara den skönaste dieten som existerar…haha =)

    Vad kallar du dig på matdagboken förresten? Reggade mig där igår när du tipsat om den på din blogg. Roligt ställe 😉

    kram

    • chakula said

     Hej igen!

     (Såg du mitt låååånga svar på dina andra frågor? På Gryta + skärt. Där skriver jag om detta med fettet och värden.)

     Nej, det där med vad vågen visar är ju i högsta grad relativt. Det beror ju på mängden vätska i kroppen, tarminnehåll, och inte minst vågens placering. En vanlig digitalvåg ju kan visa lite olika om man flyttar runt den.
     Man får ju se det som en indikation, och läsa av ”trenden” – som i börsnoteringarna. 😉

     Jag har återreggat mig på Matdagboken och har numera en dold profil. Jag vill bara ha den som verktyg och inte delta i diskussionerna – och sist blev det för mycket sådana. 😉

     LCHF har ju numera lanserats som ”njutmetoden” av kostdoktorn.se, som coachar en av de tre som ska gå ner i vikt med olika metoder på TV 4:s Efter tio. De andra ska äta pulver och träna halvt ihjäl sig. 😉

     • Jenna said

      Hej igen. Japp jag läste ditt svar på min kommentar från den 8:e. Försökte bemöta det du skrev i min förra kommentar, kanske glömde jag ngt 😉 Jag kollade in debatten på kostdoktorn.se. Jag försöker hålla mitt sinne öppet för andra idéer än de som jag numera tror på. Jag köper hela idéen med minskad insulinutsöndring. Jag har dock svårt att köpa att en fettbaseradkost skulle vara nyttig. Jag tror personligen inte att jag skulle må bra om jag tryckte i mig så mkt fett av olika slag. Så jag håller mig till det som jag känner att jag mår bra av och blir pigg av 😉

      Det där med vågen stör mig en aning. Jag har två digitala vågar hemma och en analog. De kan slå olika på upp till ca ett kg. De visar alltid olika och som du säger, flyttar man dem bara till ett annat ställe får man ytterligare ett värde. Nu har jag bestämt mig för en plats och en våg och använder bara den så kan jag i alla fall jämföra hur mkt jag går upp/ned…dock utan att veta min exakta vikt men vet som du säger ändå trenden i det hela 😉

      • chakula said

       Hela poängen med LCHF är ju att man äter så som man mår bra av och så som funkar för en själv. Man måste inte trycka i sig en ”massa” fett. Men fettsnålt rekommenderas inte, eftersom så många funktioner i kroppen är beroende av fett.

       Det är intressant att fetträdslan är så grundmurad i oss nuförtiden, när man genom hela människans historia tidigare föredragit fet mat och varit friskare än vad vi är nu.

       Ja, man får ta digitalvågar för vad de är. Oberäkneliga! 😉

 3. MiniZillen said

  Hejhopp i lingonskogen! Du har fått en award från mig 😉 ”hämta” den på min blogg!

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: