Färsrutor med intressant innehåll
Posted by chakula på 15 januari 2010
Jag bläddrade i senaste numret av Buffé för inspiration. Brukar sällan hitta någon, men idag fann jag ett rent LCHF-recept! Ja, om man låter bli pastan som föreslogs ätas till, och använder vispgrädde. Gott var det också, så detta kommer att produceras här igen. Även om det var lite pyssligare än vad min mat vanligtvis är.
Jag hade ingen kapris, så mitt recept blir bara nästan likadant:
500 g köttfärs (jag hittade billig 70-30, så den tog jag) placeras mellan två plastfoliestycken och kavlas ut till en rektangel. Inte helt lätt att få kanterna raka. Ca 30 x 40 cm, eller mindre.
Markera fyra lika stora rutor. Bred 2 msk dijonsenap på rutorna, spar 1 cm i kanten runt om. Hacka en halv lök (jag tog röd) och strö på senapen, liksom 75 g fetaost och 50 g grillad paprika. (Det var här kaprisen skulle in, men man tar förstås vad man har och tycker om. Jag gillar paprikan.) Peppra. Sen viker man rutan på diagonalen så det blir en trekant och försöker täppa till kanterna så gott det går. Härligheten steks sen i rejält med smör, det går fort, några minuter på varje sida. Häll på lite grädde (jag tog ca 1 dl) och låt bli en sky tillsammans med smöret.
Kan göras valfritt festligt beroende på tillbehör. Jag hade bara gurka och isberg.
Frukost kl 12: Två kokta ägg med majonnäs och tonfisk
Middag kl 18: Färsrutor (1½ för jag var så hungrig) med sallad
Kvällste kl 20: Te med grädde och kokosfett
1352 kcal: 115 g fett (76 E%), 75 g prot (22 E%), 8 g kolh (2 E%)
2 svar till “Färsrutor med intressant innehåll”
Sorry, the comment form is closed at this time.
MiniZillen said
wow! Vilken imponerande minskning på måtten! Grattis!
chakula said
Tack! Ja, jag blev förvånad. Att det bara är möjligt… 😉