Chakulas LCHF

Den goda vägen till viktnedgång

Quorn/köttfärssås med zucchini

Posted by chakula på 10 oktober 2009

quornfärssås

Ber om ursäkt för uppehållet, som blev mycket längre än jag tänkt, och kör på som om inget har hänt med ett recept jag gjorde häromdagen. En köttfärssås med strimlad zucchini som pastasubstitut och dessutom brysselkål. Grönt så det förslår.

Eftersom jag gjorde maten till vegetariska mamma så använde jag quornfärs. Det är inget jag äter själv, men som veg-LCHF är det väl hyfsat OK.

Jag brynte rödlök och stekte färsen i mycket smör. Kryddade med lökpulver, salt, peppar, en rejäl klick sötstark senap och en lite minde klick sambal oelek. Det blev riktigt görgott, och jag ska snarast testa kombinationen med nötfärs.

Sen strimlade jag en hemmagjord zucchini från landet med potatisskalaren och lät strimlorna i stort sett bara bli heta i samma vatten som brysselkålen kokat en stund i. Hällde av och serverade. Det gick hem.

Vem behöver pasta? Och vem behöver ketchup?? 😉

8 svar till “Quorn/köttfärssås med zucchini”

 1. Vipsan said

  Kul att du är tillbaka!
  Ha en underbar vecka!
  kram

 2. fetsmart said

  Välkommen tillbaka!

 3. Margit said

  Åh så kul att du är tillbaka, välkommen!

 4. Garlica said

  Kul att se dej igen! 🙂

 5. Falis said

  Hej,
  kul att du är tillbaka! Har saknat dig. Hur har det gått med vikten under tiden? Själv har det rasat på och jag väger nu in på -18 kg sedan knappt 3 månadeer.

 6. MiniZillen said

  Hur har det gått under tiden? Själv har jag varit utan internet rätt länge nu…tyvärr har vikten gåt upp 😦
  Nu är jag dock tillbaka och följer din blogg igen 😉

 7. Hej! Japp, är här och gör lite reklam för en gratis lågkolhydratinformationssida. (vilket underbart långt ord) Hoppas att ni vill smita in på http://www.kostgajden.se

  Tycker du om det du ser hoppas jag du vill sprida sidan vidare 😉

  Härliga hälsningar
  Anna

 8. chakula said

  Tack ska ni ha. Ja, det blev inte så mycket med ”comebacken” och som ni säkert gissar går det inget vidare med mat och vikt heller. Men jag tar nya tag och kämpar på så gott det går. Återkommer säkert, men vet inte när. Sköt om er!

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: