Chakulas LCHF

Den goda vägen till viktnedgång

6 – tredje stjärnan

Posted by chakula på 11 augusti 2009

goldenstarÅtta hela hekto ner sen igår! Totalt -3,2 kg. Och den tredje guldstjärnan.

Är det fortfarande vattenkilon tro? Hur vet man sånt?

4 svar till “6 – tredje stjärnan”

 1. Vipsan said

  Jippi! Grattis! Vattenkilo? Nä nog är det väl fettet som flyger då vi sover 😉
  Ang. veckomatsedel måste jag göra en sådan varje vecka för annars står jag där 16.00 , kickar in i kylskåpet och undrar jag kan slänga ihop. Svårt att få inspiration så där spontant så vi gör veckomatlistor och veckohandlar. Funkar klockrent för mig.
  kram

  • chakula said

   Du är klok du. Men jag antar att man måste planera lite bättre när man är en hel familj som ska ha mat. Jag har ju oftast bara mig själv att tänka på!

   Tack förresten! 🙂

 2. Christina said

  Din blogg är jättebra, du skriver vad du äter och det ger mycket vägledning och inspiration.

  Jag har själv hållt på i 6 veckor, jag tappar löjligt lite i kilo, ett halvt kilo i veckan, sista 10 dagarna har jag lessnat och gjort några avsteg, vilket visat en snabb viktuppgång, som dock verkar gå att återhämta, för när jag skärpt mig så tappar jag.

  Du verkar å andra sidan tappa i rasande takt, har det alltid varit så för dig? Och hur det kan komma sig om jag äter så rätt, varför tappar jag inte mer? Har du några förslag.

  Å andra sidan så mår min magkatarr mycket, mycket bättre, magen överlag fungerar, vilket är positivt, men det är så retligt……

  • chakula said

   Hej Christina! Välkommen hit. Härligt att din magkatarr är bättre, min försvann på tre dagar och har inte visat sig igen på tre år! Det är värt mycket.

   Var inte ledsen för ½ kilo i veckan, det är jättebra takt på viktminskning. Då hinner skinnet med t ex. Att du inte tappar fortare kan bero på så många saker. Tidigare mathållning, om du bantat, din ämnesomsättning, hur överviktig du är osv. Det du måste göra är att hitta kosten som är optimal för just dig, och det kan ingen annan tala om. Och det där tar tid förstås, det tog mig nästan ett halvår att halka rätt matmässigt.

   Så länge du går ner skulle jag inte ändra på nånting, även om du tycker det går långsamt. Din kropp har ändå fattat galoppen och hänger på, det är jättebra. För en del kan det ta månader innan det händer nåt alls.

   Ang min viktminskning så nej, det går verkligen inte alltid såhär geschwinnt! Nu har jag skärpt mig efter en sommar med både det ena och det andra och åtta snabba kilon upp. Det är dem jag tappar nu. Sen behöver jag vara ytterst strikt (UFO) och även i viss mån tänka på mängden mat, mängden protein osv, om jag ska fortsätta gå ner. Det går inte av sig självt.

   Jag önskar dig all lycka till! Titta gärna in och berätta hur det går!

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: