Chakulas LCHF

Den goda vägen till viktnedgång

Smoothie

Posted by chakula på 10 juli 2009

smoothie1

Jag har experimenterat lite med äggmjölk som frukost. Äggmjölk har inget med mjölk att göra, däremot med ägg. Alla verkar ha sina egna recept, men i princip smälter man smör eller kokosfett, blandar i ägg/äggulor, späder med vatten och vispar kraftigt. Man kan smaksätta med kakao, sötningsmedel, vaniljpulver, kanel eller vad man gillar. Äggmjölken kan drickas varm eller kall. Och man kan använda den som bas till en smoothie.

Min frukost idag blev en hallonsmoothie, en riktig brunch som jag kommer att stå mig på i många timmar:

Ca 30 g smör fick smälta i kastrull. Ett ägg och två äggulor knäcktes i skål. På med smöret och lite kokande vatten. Stavmixern fick gå tills det hela skummade. En skvätt grädde och en näve hallon hälldes i och mixades ihop med lite sukrin.

Riktigt smaskens! Lyxfrukost. Och skönt på sommaren när åtminstone jag kan tycka att det är svårt med varm mat som tar tid både att laga och äta.

726 kcal: 70 g fett (86,4 E%), 18 g prot (9,79 E%), 7 g kolh (3,81 E%)

6 svar till “Smoothie”

  1. Ja…äggmjölksrecept har jag läst många…men inte vågat prova….känns som det borde skära sig/dela på sig….men jag har förstått att det inte gör det….får väl ta mod till mej och prova…har ju gott om ägg…:)

  2. raphanus said

    Nämen! Har du torskat dit på äggmjölk nu också? För resten, nu kom jag på att jag har slut på smör. Måste genast ut i morgon efter frukosten och köpa mera.

  3. MiaP said

    Den lät väldigt god, har inte tyckt att den vanliga äggmjölken varit tilltalande.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: