Chakulas LCHF

Den goda vägen till viktnedgång

Fusk

Posted by chakula på 22 juni 2009

laxosallad

Ser gott ut eller hur? Det var det också, varmrökt lax med kall dragonsås och extra sallad i stället för potatis. (Jag plockade nogsamt bort tomater, majs, rödlöken och en del ruccola.) Riktigt jättegott. Men fuskmat, tycker jag. För 115 spänn vill man väl hålla sig mätt en stund, eller vad tycker ni? Jag blev aldrig mätt, inte ens nöjd. Såsen var nog gjord på lättyoghurt…

Det bäddade för mer fusk, från mitt håll. Tio timmar på resande fot, det gick inte, trots att jag hade mat med mig som jag kämpade för att hålla kall.

Äh.

Ska jag bara kapitulera inför att jag inte fixar resdagar? Nääe. Jag tycker faktiskt att man ska kunna hitta nåt på stan som både är gott och mättande och LCHF. Hur svårt kan det vara??

Inte blir det några tio kilo minus i morgon inte.

Men en annan dag blir det!

9 svar till “Fusk”

 1. Garlica said

  Ser rasande gott ut iaf!
  Kram

 2. Men det såg otroligt fräscht ut!

 3. Maja said

  Oj, 115 spänn?! Tycker du borde ha fått en dubbelportion av lax och sås – minst!

 4. chakula said

  Fräscht och dyrt… Jag ska prova att göra egen kall dragonsås, för det var ljuvligt. Men jag ska ha creme fraiche i min, inte nåt som rinner.
  Antar att man betalar för miljön också, Rosencaféet i Trädgårdsföreningen i Gbg är ett underbart ställe.

 5. Saintbella said

  En fråga från en gröngöling; är inte rödlök bra ur LCHF-vinkel? Jag som inte kan äta en sallad utan det! :O

  • chakula said

   Jodå, lök är ok i små mängder (beroende på hur strikt man vill vara förstås). Fast nu råkar jag inte vara så förtjust i rå lök, jag vill hellre ha den tillagad, är galen i stekt lök! 😉

 6. Hej Chakula
  Visst såg tallriken läcker ut!
  Jag reggade mej på matdagboken.se och råkade hitta dej där! Jag har lite svårt att fylla i mitt matintag men kanske jag lär mej småningom. Kände mej allt lite vilsen. Men det är ju viktigt att följa upp vad man äter. I netdoktorn fanns förr en väldigt bra ”matlåda”, lätt att använda och enkelt att lägga in egna matvaror. Men när den sajten omarbetades så försvann matlådan för att inte komma tillbaka trots löften från admins sida.
  Jag tänker kolla på dej i matdagboken!
  Min webbplats som syns ovan är inte aktuell! Men jag finns där ibland om jag hinner! Mest tid tar KiF och nu då matdagboken!

  • chakula said

   Hej Tamari!
   Har du fått ordning på Matdagboken? Har du sett att det finns en mycket instruktiv video, du hittar den under Frågor och svar eller vad det heter. Annars maila mig, så kan jag försöka hjälpa dig. När jag väl fick kläm på det tyckte jag det fungerade bra.
   Fast jag är lite lat där också dessa dagar. Bättring kommer! 😉

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: