Chakulas LCHF

Den goda vägen till viktnedgång

Pannkakor

Posted by chakula på 12 maj 2009

pannkakaDet var jag sugen på idag. Och så gjorde jag det. Såhär:

Tre ägg, en rejäl skvätt grädde, kanske lika mycket vatten, ett par msk Fiberhusk och nåt kryddmått ekologiskt vaniljpulver. På ett ungefär, jag mätte inte så noga. Det blev hyfsat bra och som comfort food så funkade det utmärkt.

Jag får se hur mycket jag orkar fota och blogga de kommande dagarna, jag är lite skadad i benet och det är svårt att gå, stå och sitta. Viktrapporter kommer jag att strunta i hursomhelst. Men jag ska göra mitt bästa för att inte trilla av banan igen, även om det är ett gyllene läge…

Ha det gott och ät bra! 🙂

13 svar till “Pannkakor”

 1. Lars said

  Kula chakula.

 2. Maja said

  Måste bara hålla med Lars, det är kul när man lyckas med egenkomponerade recept. Det låter jättegott, jag får nog köpa fiberhusk och testa jag med 🙂

 3. chakula said

  De var lite svåra att vända och få att hålla ihop, men smaken var det inget fel på! 🙂

 4. Cicci said

  Låter jättegott 🙂

 5. Det här med benet….tror du det är något som går…eller har vi blivit smittade via cybervärlden?

 6. Caroline said

  Gjorde dessa idag fast jag hade mald mandel i mina. DÖGODA!! Mums! Har nyss hittat hit och här tänker jag fortsätta läsa!

  /En relativt nybliven LCHF:are 🙂

 7. Caroline said

  Glömde ju fråga hur många pannkakor du fick och hur många som blir per portion? Receptet ovan, är det beräknat för EN människa =) Jag har använt en sån liten stekpanna och får nog en 5-6 st och det känns som att det är lite för mkt för en person (även om jag utan problem skulle kunna kränga alla haha ;-))

  • chakula said

   Välkommen hit! 🙂 Jag gjorde också pannkakor med mandelmjöl en dag, de blev jättegoda, men brände lättare i pannan (gjutjärn). Minns inte riktigt hur många pannkakor det blev av den här satsen. Tre, kanske fyra. Lite mycket för en person kanske, ja. 😉 Om jag minns rätt sparade jag lite av smeten till nästa dag.

   • Caroline said

    Jag använde ett sånt där litet teflonjärn för jag gillar känslan av såna där små amerikanska pancakes haha. Blev 7-8 st av det (men en gick sönder så den fick hundarna och dom glufsade i sig med stor aptit :P) och jag räknade ut att på 7 st så blev det ca 2,6 gram kolhydrater per pannkaka, 222 kcal och ca 6,4 gram protein samt 20,7 gram fett. Är detta mycket per pannkaka? Får tänka på att det är en liten pannkaka oxå ju :S Nåja, gott var det iaf och jag höll mig mätt rätt länge efter det så 🙂

 8. Caroline said

  Tack för välkomnandet förresten 😀

 9. chakula said

  🙂

  Vad som är ”mycket” när det gäller kolhydrater kan bara du bestämma själv. Mandelmjöl ger betydligt mer än fiberhusk, men det är ju inga stora mängder vi talar om. För mig är mandel ”för mycket” om jag vill gå ner i vikt, men för många andra funkar det.

  Du må pröve! 😉

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: