Chakulas LCHF

Den goda vägen till viktnedgång

Dag 43 – en missbrukares bekännelser

Posted by chakula på 04 maj 2009

sugarmonster

Utebliven mat- och viktrapport, vet ni som följer mig här, brukar innebära att jag halkat av banan. Så även denna gång. Det som började med macadamia och citrongrädde övergick i stora tallrikar smaksatt creme fraiche, och plötsligt kändes steget inte långt till Magnumglass och surbröd som kompisen glömt kvar i min frys.

Det är otäckt vilken makt sockret kan ha över en. Jag klarar mig ju undan sockerdjävulens frestelser för det mesta. Enda fungerande strategin för mig är nolltolerans mot socker och spannmål. Men dagar som dessa som just gått, när det känns som hormonerna går bärsärk i kroppen och hjärnan börjar yla efter belöningar, PMS-dagarna från helvetet, då orkar jag inte alltid stå emot.

Önskar jag kunde hitta en strategi som fungerar även för detta. Kanske lösningen inte finns i kosten utan i en medvetandenivå inne i mig. Eller i nåt litet piller som ställer allt tillrätta? 😉

10 svar till “Dag 43 – en missbrukares bekännelser”

 1. Anna said

  Usch, vad svårt! Önskar jag kunde tipsa dej, men det ÄR svårt. Kanske hitta något som stillar suget, som inte innehåller kolisar….? Proppa i dej kött eller nåt så det inte får plats nåt annat 🙂
  Ja, det går ju över iaf.

 2. Garlica said

  Så jäkla lätt att halka dit! Samma för mig.. börjar med hallon och grädde… Det enda som hjälper för mig är att inte ha hemma.
  Pån igen bara och ha inte dåligt samvete!!

 3. MiniZillen said

  För min del så taggas sockersuget ner ORDENTLIGT med lite hallon och grädde…men om jag tolkar föregående talare så verkar det som om samma ingredienser kan ha motsatt effekt. Hm..jag får återkomma med något smart senare!

  • chakula said

   Ja, vi är ju så olika, en del av oss triggas av minsta lilla. Det enda smarta är att lära sig hur man själv funkar. Och det är ett heltidsjobb! 😉

 4. Har också haft en helg med avhalkning….fick sätta på dubbarna idag för att hålla mej på banan…vägning på fredag…det gäller att hålla i!

 5. Ann-christin said

  Hej.

  Följer din blogg, blir inspirerad av din mat. Angående PMS så har jag läst att linfröolja hjälper, har provat och det hjälpte på mig för jag märkte inte att det var den veckan ens.Månaden efter slarvade jag med oljan och då kom sockersug och dåligt humör tillbaka.

  • chakula said

   Hej, välkommen hit! Det där med linfröolja ska jag undersöka. Tar du det i stora doser? För det lär ju vara inte helt ofarligt. Men det kan det vara värt för att lindra PMS:en… Tack för tipset! 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: