Chakulas LCHF

Den goda vägen till viktnedgång

Mandelpanerad rödfisk

Posted by chakula på 01 maj 2009

mandelfiskFrukost: Äggröra med bacon

Lunch: Kycklingsallad med vinaigrette, atkinsbar

Middag: Mandelpanerad stillahavsrödfisk med kall picklessås

Två koppar te med grädde och kokosfett

2185 kcal: 196 g fett (78E%), 114 g prot (21E%), 7 g kolh (1E%)

En dag på stan, det ställer alltid till det om man är ute tillräckligt många timmar. Idag blev lösningen kycklingsallad. Den kunde jag varit utan. 79 spänn och jag var ännu hungrigare efteråt. 😦 Det var då jag fick den lysande idén med Atkinsbaren. Sån har jag inte ätit på mycket länge, och nu mindes jag varför. Fast försent. Skulle ju köpt nötter i stället. Eller bara åkt hem. Baren gjorde mig sådär sugen så jag kände mig alldeles vild ett tag. Men då höll jag mig i skinnet.

Middagen blev en ny idé och en ny fisk som jag inte testat tidigare. Små trevliga filéer av vit fisk, fast den heter rödfisk. Det är nog utanpå den är röd.

Hursomhelst vände jag den filéerna i mald mandel (finns billigt på Lidl om man inte har kvarn) och stekte dem i smör. Som ni ser stannade inte paneringen kvar så bra, så jag hällde på lite mer mandelmjöl i stekpannan. Det går antagligen att göra detta smidigare och smartare. Med ägg t ex. Men detta blev gott, och nästa gång kan jag bättre.

Till detta gjorde jag en kall sås på lika delar majonnäs och creme fraiche, blandat med dill och hackad pickles.

Smaskens. Och nu är jag mätt och go av fet, riktig mat, och suget är borta. 🙂

4 svar till “Mandelpanerad rödfisk”

  1. Ja..att man aldrig lär sig!…Fisken såg god ut…alltid kul att prova något nytt!

  2. Cicci said

    Fisken ser smarrig ut. Brukar vända torsk i enbart kryddat uppvispat ägg. Skall nog testa mandeln någon gång också, för den borde ju ge lite extra smak.

  3. Garlica said

    Jag doppar fisken först i ägg och sen i en blandning av mald mandel och hasselnötter..salt och peppar. Just hasselnötterna tycker jag blir himla gott.

  4. Ja, det var inte dumt alls, även om det ser lite slarvigt ut. Och jag glömde ju den piffiga citronskivan! 😉
    Ska absolut testa med malda hasselnötter också, men nästa gång blir det äggpanering så det sitter bättre.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: