Chakulas LCHF

Den goda vägen till viktnedgång

Sommarstrategi

Posted by chakula på 27 april 2009

bubbelNu är värmen och glassarna här och åtminstone jag blir lätt sugen på både det ena och det andra som jag inte ska ha.

Så jag har skaffat en strategi för hur jag ska klara sommaren. Enkla regler utan undantag *oavsett*, så jag hoppas kunna fortsätta viktminskningen sommaren igenom utan att tycka alltför synd om mig! 😉

Såhär ser min strategi ut:

Det enda jag får köpa när jag är på stan är bubbelvatten om jag är törstig eller sugen, och är jag hungrig gäller ost eller salami. Inget annat.

På café gäller det vanliga: te med grädde och i nödfall pålägget från en macka.

Låter det hårt? Jag tror det bli bra, för plånboken också.  Jag behöver strama tyglar och tydlighet.

Har ni några strategier för sommarens frestelser? Låt höra!

10 svar till “Sommarstrategi”

 1. Anna said

  Jag lockas mest av alla frukter och grönsaker och bär, men låter sommaren flöda av grillningar med goda sallader till och jordgubbar med vispgrädde. Jag fick också en glassmaskin i julklapp, och den kommer att gå flitigt här i sommar, hallonglass är just nu favoriten. Smoothies är ju också en favorit som kan göras utan socker, med lite bär eller så.
  Annars är det bubbelvatten ute på stan som gäller, precis som du skriver. 🙂

  • Glassmaskin låter underbart! Fast det är tur att jag inte har nån. 😉 Sånt där skulle jag överäta som en besatt!
   Liite bär med grädde kommer jag att unna mig i sommar, vid högtidliga tillfällen. Men ute på stan, där man frestas av alla glassätarna, där tänker jag vara stenhård! *L*

 2. Anna said

  Jag dricker fortfarande lightläsk då och då, så det är ju okej. Annars kan jag tänka mig en glass (i bägare och ytterst sällan!). I övrigt gäller samma som för dig!

  /Anna

  • Hej en Anna till! 🙂
   Skönt när man kan unna sig lite då och då. Jag vet att jag inte kan det, då ballar jag ut helt och det kan ta veckor att reparera.
   Trist, för jag är en glassälskare av stora mått!

 3. Jag är som du ….börjar jag unna mig saker så är det kört….den här gången ska jag lyckas…ska nå mitt mål till vecka 36…när den nya terminen börjar med alla grupper.

 4. Garlica said

  Jag har också jättesvårt att begränsa mig på vissa saker… men inte så mycket det som är sött, bara ibland. Glass är jag inte förtjust i tack och lov… Ost kan bli en fälla för mig… en riktig ostoman. Nötter kan bli fööör mycket.
  Det låter som om du har lagt upp en bra stategi.
  Lycka till!

  • Just nötter och ost går jag igång på också. OCH grädde. OCH glass. OCH mandelbröd. OCH finncrisp… Osv. Därför blir det inget sånt! 😉

   Tack och lycka till du också!

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: