Chakulas LCHF

Den goda vägen till viktnedgång

Pannbiff med coleslaw

Posted by chakula på 20 mars 2009

pannbiffcoleslaw

Frukost: Två kokta ägg med smör

Middag: Pannbiffar med coleslaw

Kvällsmat: Kyckling i jordnötssås, harry

Min coleslaw gör jag såhär:

Blanda lika delar creme fraiche och majonnäs, tillsätt en liten klutt dijonsenap. Krydda med salt, peppar och kanske paprika. Hyvla i vitkål (eller rödkål) tills konsistensen blir lagom.

Jag brukar inte slaka kålen först eftersom jag inte gillar när den smakar ”kokt”. Men slakad kål håller sig längre och salladen blir inte lika besk efter några dagar i kylen. Häll bara kokande vatten över den strimlade kålen och låt rinna av.

4 svar till “Pannbiff med coleslaw”

  1. Maja said

    Coleslaw det är en riktig favvis. Passar till allting tycker jag, men jag måste erkänna att jag är lat som inte gör det oftare. Bättring ska det bli 🙂

  2. Chakula said

    Maja: Det är ju så jättegott! Och kan faktiskt varieras litegrann också. Om man t ex känner sig djärv och färgstark kan man ju ha i lite morotsstrimlor! 😉

  3. MiaP said

    Jättegott att ha i lite curry i kålen också.

  4. chakula said

    MiaP: Det ska jag testa nästa gång!

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: