Chakulas LCHF

Den goda vägen till viktnedgång

Körv e gött

Posted by chakula på 04 september 2008

Frukost: Fyra kokta ägg med smör

Middag: 1½ tzatzikigrillare med stuvad spenat

Kvällsmat: Pangasius under tomattäcke

Två koppar te med grädde, tre små Skrattande Kon ostkuber

10 svar till “Körv e gött”

 1. Wolmer said

  Korv e gott!!!

 2. chakula said

  Wolmer: Mat e gott! 🙂

 3. Britt Inger said

  Håller med. Det lyser i min gubbes ögon när han fick höra att han kan få korv också nu. Vi som har jagat kalorier och fett är som kalvar som släppts ut på sommaräng. Hur lång tid tar det tills man märker något på våg eller centimetrar? Förstår att det är individuellt, men ändå.
  Kram/Britt Inger

 4. Helena_v said

  Jag har nominerat dig. Kolla på min blogg så får du veta mer.

 5. Britt Inger said

  Hej igen!
  f’låt om jag använder dej som mentor i mina undringar. Sötningsmedlet Sakralos, kan man använda det i LCHF-kost?

 6. chakula said

  Britt Inger: Ge gubben bra vurrar, så blir han ännu gladare! Hög kötthalt och inte en massa spannmål och socker, som det ofta är i svensk korv.

  Det är väldigt individuellt med resultaten. Många märker något på vågen redan första dagarna, för andra tar det längre tid. Beror helt på utgångsläget, t ex vikt, stressnivå, sjukdomar och medicin, hur man misshandlat kroppen tidigare med bantning osv.

  Helena: Åh? Ska kolla! 🙂

  Britt Inger: Sukralos är ännu värre än aspartam. Det bryts inte ner i kroppen utan hamnar i våra vattendrag där det ställer till stor skada. Googla så hittar du mer info. Vill du ha sött är nog stevia det bästa alternativet. Finns på hälsokosten och på nätet. Dyrt men mycket drygt.

 7. Britt Inger said

  Tack för svar. Åh då kommer det ta tid innan det syns på min våg. Har testat olika bantningsvarianter de sista 20 kilona som jag fick när jag slutade röka.
  Nu har jag minst 10 kilo kvar.
  Kram/Britt Inger

 8. chakula said

  Britt Inger: Det är inte säkert. Ofta tappar man ”vattenkilona” redan de första dagarna. Men ett tips är att mäta sig i stället. Muskler väger mer än fett, och den här kosten bygger muskler. Kroppen omformas, även om vågen står still.
  Lycka till!

 9. Emma said

  Hallå! Roligt att läsa din blogg. Jag skulle vilja be om lite hjälp. Vart köper du korven?? Vad är det för ”märke”? Jag är i slutet på på mina andra vecka med LCHF kost, och är ute efter tips på maträtter..

 10. chakula said

  Emma: Hej och välkommen!

  Just den här korven är GÖLs (ett danskt märke) tzatzikigrillare, köpt på ICA Maxi. Men den tillverkas bara under sommaren tydligen.

  Kolla innehållsförteckningen på korv, oftast innehåller svensk korv alldeles för lite kött, är för mager och har dessutom en massa tillsatser, e-nummer och skit. Tyska korvar brukar vara bra. Finns t ex på Lidl. Sibyllas kokkorv (wienerkorv) håller måttet rätt bra. Axels wienerkorv, men den är svår att hitta. En del tjocka kryddkorvar som kabanoss, chorizo och frankfurter kan vara helt OK, men det är väldigt olika innehåll på olika märken. Jag köper oftast inget med över 3 % kolhydrater, men ibland har nöden ingen lag… 😉

  Lycka till med LCHF!

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: