Chakulas LCHF

Den goda vägen till viktnedgång

Mat och vikt

Posted by chakula på 03 augusti 2008

I morse glömde jag väga mig, men det var kanske lika bra det. Igår hade jag gått upp åtskilliga hekton igen, så många att jag genast förträngde det.

Maten igår blev: Tre kokta ägg med smör

Middag: Pangasius i ansjovisgräddsås

Kväll: Pistagenötter och Wästgöta kloster svart

En kopp te med grädde och kokosfett

Maten idag:

Fyra kokta ägg med smör

Middag: Grillad karrékotlett med stuvad broccoli, potkäs och sallad

Kväll: Pangasius från igår

Två koppar te med grädde

5 svar till “Mat och vikt”

  1. Wolmer said

    Man får väl se det så här, att vi åtminstone slipper trängas som ansjovisar i burk. Med tanke på våra baddagar har vi i alla fall haft space och luft. Det är inte alla som har det. Men du ska se att det ordnar sig med vikten. Kanske en återgång till ekologiskt kokosfett kan göra susen?

  2. Maja said

    Ansjovisgräddsås! Oj, oj, oj, nu gick jag igång, ”saltböna” som jag är ;o) Hur gör du den? Berätta snälla.

  3. chakula said

    Wolmer: Japp, mer kokosfettoch mindre grädde. Det blir jättebra!

    Maja: Det var Wolmers sås, så hon kanske kan återkomma med recept?

  4. Wolmer said

    Maja och Chakula, det är inte svårt alls att göra denna sås. Jag smälter MYCKET smör i stekpannan, och sen vispar jag ner valfri mängd av ABBA’s ansjovispasta (som f ö inte är människoföda, mer om det längre ner). Låter det fräsa ihop lite och sen slår jag på vispgrädde tills det får lagom tjocklek och sälta.

    Man kan göra detta på vanliga ansjovisfiléer också, och det tror jag är bättre, för innehållet i den där tuben är nog inte något för mig. Jag fick ont i magen efteråt, och förutom en massa socker, så innehåller det förmodligen allt annat än ansjovis skulle jag tro…

    Men som smakbrytare någon enstaka gång kan det vara OK. Jag tänker dock inte göra det här fler gånger.

    Kram!

  5. chakula said

    Wolmer, tack för receptet! Nä, ansjovispastan innehåller nog mer av sådant man inte vill veta vad det är… Bättre då med konserverad firre, inbillar mig att man har lite bättre koll då.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: