Chakulas LCHF

Den goda vägen till viktnedgång

Fläskfilé i äppel- och dragonsås

Posted by chakula på 05 juli 2008

Dagens mat:

Frukost: Turkisk yoghurt med grädde, fyra hallon

Middag: Fläskfilé i dragonsås

[rockyou id=116881721&w=426&h=319]

(Receptet är inte ren LCHF, det innehåller både äpple och äppeljuice. Jag ser det som lördagsgodis någon gång ibland, dessutom tar jag mycket lite av ovan nämnda ingredienser. En annan sak som däremot borde vara i, är vitlök. Men jag hade ingen.

Jag serverade min gryta med broccoli och harry.)

Kvällsmat: Hemmarökt makrill med coleslaw

7 svar till “Fläskfilé i äppel- och dragonsås”

 1. helena_v said

  Men hallå hur gott verkar inte det där vara då! Men jag vet inte om jag vågar juica till det. Kanske skulle få nöja mig med äpple.

 2. chakula said

  Helena: Juicen är ju förstås inte optimal, inte äpplena heller. Nu tar jag en mycket liten mängd, men det är ju inget att rekommendera egentligen.
  Men himla gott blir det!
  Och den som är fiffig på matlagning kanske kan komma på en annan kombination av ingredienser för att få brytningen mellan det söta och lökiga och dragonen?

 3. helena_v said

  Jag använder också äpple i maten ibland. Det är precis som du säger lördagsgodis. & för 1000:anm det kan ju inte vara sämre med ett halvt äpple i maten jämfört med några rutor choklad. I morgon bitti har jag bestämt mig för att ta två äppelklyftor i Fjällfilen. Jag är lite trött på ägg för närvarande så jag köpte Fjällfil (<4%) och tänkte fetta till den lite med gräddfil. Två smala äppelklyftor och lite linfrön får toppa tallriken. Jag är inte asket men tyvärr mer kolhydratkänslig än vad jag skulle önska 🙂

 4. Maja said

  Oj, så gott det ser ut. Det här måste testas :o)
  Synd att det bara är Måndag ;o) Jag har gjort nåt liknande och hade då i fransk senap, det funkar oxå jättebra tillsammans med dragon.

 5. chakula said

  Helena: Det här är det enda jag haft äpple i på två år! Det var gott… 😛
  Apropå fetta till, så fettar jag till min turkiska yoghurt med vispgrädde! 😉
  Fjäll- och gräddfil låter rätt magert i mina öron.
  Jag är också väldigt kolhydratkänslig tyvärr och måste ligga så nära 0 som möjligt om jag ska ha chans att gå ner.

  Maja: Aha, tack för tipset! Dragon är en fin krydda tycker jag, och jag använder den alldeles för sällan.

 6. helena_v said

  Det där med yoghurt och vispgrädde låter som ett bra alternativ till fjäll- och gräddfilen. Jag är inte så förtjust i att äta yoghurten som den är eftersom men att lena upp den med vispgädde låter som en riktig bra idé. Hur har du det med proportionerna ungefär? Häller du i ovispad grädde och rör om så att du får en mindre stabbig konsistens på yoghurten helt enkelt?

 7. chakula said

  Helena: Just det! Turkisk yoghurt är ju ganska kompakt, så jag häller på grädde (ovispad) tills jag får en konsistens som jag gillar. Det blir allt en rejäl slurk. Gott!

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: