Chakulas LCHF

Den goda vägen till viktnedgång

Viktrapport

Posted by chakula på 13 juni 2008

Neråt igen. Nu är jag nere i ett hg mer än innan jag började blöda. Fasen, det är inte konstigt att kvinnor generellt tar längre tid på sig att gå ner i vikt än män. Vi förlorar ju minst en vecka varje månad bara p g a det här!

Jag är i alla fall glad att det enda jag tagit till som extra tröst är några mandlar. Chokladsuget brukar ju annars vara mer än lovligt intensivt under de här dagarna.

Jag har hittat ett te som funkar som ”godis” för mig. På Lidl finns Rooibos Caramel, det har en lätt choklad/kolasmak och är ganska sött i sig självt. Med grädde och kokosfett i blir det rätt smaskigt. Inte om man jämför med riktig choklad förstås, men det ska jag ju inte…

7 svar till “Viktrapport”

 1. MiaP said

  Låter gott det där. Men grädde i te har jag aldrig gillat men med karamellsmak kanske det går.

 2. Lena said

  Jag instämmer. Är själv för tillfället in i denna vätskesamlingsfas. Men efteråt brukar det för mig i alla fall vara roligt att snabbt se minskat resultat på vågen när all vätska försvinner.

 3. chakula said

  MiaP: Jag drack aldrig mjölk i teet förut, fast det gick väldigt fort att vänja sig vid grädde! 😛

  Lena: Ja, det blir desto skojigare sen när det försvinner bort igen. Fast jag måste säga att jag hellre skulle gå ner lite jämnt hela tiden…

 4. Airam said

  Jag har aldrig druckit Roobios, men detta känns ju spännande att prova. Thé är annars vinterdryck för mig. Jag är kaffeoman. Och kaffe med vispad grädde är verkligen mums. Försöker dock vara restriktiv med grädde i kaffet – jag stannar på vågen av för mycket gräddinnehåll på dagarna. Thé och grädde har jag aldrig provat. Tillsammans med kola/chokladsmak låter det livsfarligt 😉

  Härligt att vätskedepåerna har släppt. Nu är det utförsbacke ska Du se!

 5. chakula said

  Airam: Tack! Ja, jag satsar på att du har rätt, nu ska det NER!

  Jag är ju ingen kaffemoster, så te är min dryck. Fast det blir inte lika mycket på sommaren. För mycket grädde klarar inte heller jag, då blir det stillestånd på vågen.

  Rooibos är ju inget te i egentlig mening, det har inget av teets negativa effekter, och i buskens hemland Sydafrika dricker man det mot och för ALLT, det verkar betraktas som ett universalmedel.

  Och det skadar ju inte att det dessutom är gott… 😛

 6. Maja said

  Åh va´ härligt att det har släppt ;o) Håller med dig visst är det lite orättvist att vi kvinnor ska ha den här veckan + några dagar till, när allting sabbas. Nu blir det fina siffror igen ska du se :o)

 7. chakula said

  Maja: Ja, vi får väl se vad vågen säger om några timmar! (Attans vad sent det blir ibland… 😉 )
  Hur går det för dig?

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: