Chakulas LCHF

Den goda vägen till viktnedgång

Köttfärs och ketos

Posted by chakula på 02 juni 2008

Ytterligare en dag med två måltider. Tror det är min melodi. Sen frukost, och långt mellan ätandet, det brukar ofta bli sex, sju timmar mellan frukost och middag. Och sedan kvällen och natten utan föda. Tänker mig att kroppen på det här sättet både får rejält med mat och känner sig ”trygg” (dvs. jag signalerar inte svält), och hinner ta av kroppsfettet. Jag kissar som en galning, vilket initierade källor menar är ett tecken på ketos.

Idag blev det tre kokta ägg med smör till frukost och fläskfärsgryta med bacon och rödlök till middag. Vilken god kombination rödlök och bacon är! Mums. Lite isberg och gurka till maten. Sen två koppar rooibos med grädde och kokosfett.

6 svar till “Köttfärs och ketos”

  1. Wolmer said

    Det ska va’ gôtt å leva… och att äta ska också vara GOTT!!! Du verkar ha hittat rytmen och ”the flow”, grattis!

  2. chakula said

    Wolmer: Tack och välkommen hit!

    Ja, det ska absolut vara gott, annars kan det kvitta.

    Just nu vet jag inte vilken våg jag surfar på, men flyter på gör det!

  3. du kommer förmodligen gå upp allt igen ganska snabbt efter att du börjar äta normalt igen

  4. chakula said

    Hej momenttwentytwo och välkommen hit!

    Jag vet inte vad du menar med normalt, men jag har ätit så här i två år och gått ner arton kilo.
    Dessutom har jag aldrig mått bättre, så detta är och förblir ”normalt” för mig!

  5. Maja said

    Nu testar jag o skriver igen.

    Ja, två måltider tycker jag är det optimala. Lite svårt när jag jobbar, det där med sen frukost, men ska försöka hålla det ändå. Fast jag önskar ju att lunchen kunde vara så där vid 15-16 tiden.

  6. chakula said

    Maja: Visst är det knepigt med tiderna när man jobbar. Inte alla arbetsplatser blir ju så förtjusta över att man vill äta lunch när det snart är dags att gå hem… 😉

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: